Οι προμηθευτές της Σ.πα.με.


Η Σ.ΠΑ.ΜΕ. ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.

 ΤΟ SITE ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...


Όσπρια, δημητριακά νιφάδες, ζυμαρικά, αλεύρι, τοματοπολτός, ζέα
Δίλοφος Λάρισας
ΤΗΛ. 2491093010

Προφήτης Ηλίας Ηράκλειο Κρήτης

τηλ. 2815002291

e-mail: voumvoulakis@yahoo.gr

Βιολογικές ελιές

Annie Guerineau

Η εταιρεία εδρεύει στη  Σκύδρα Εδέσσης  ( Δημοτικό Διαμέρισμα Μαυροβούνι )  του νομού   Πέλλας  σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εξοπλισμένες με νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής .

    Με την σημερινή της ονομασία   “  ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΣΙΟΣ Ο.Ε.  ”   αρχίζει την λειτουργία της από τις αρχές του 2003 σαν διάδοχη κατάσταση της 50ετής και πλέον εμπορικής παρουσίας της .

   Κύριο αντικείμενο της είναι η παραγωγή αναψυκτικών – αεριούχων ποτών με το εμπορικό σήμα    “   ΧΙΟΝΑΤΗ   ”    , ενώ παράλληλα διατηρεί και σαν δευτερεύον τομέα δίκτυο διανομής τροφίμων – ποτών .

   Σκοπός της εταιρείας είναι η καλή και σταθερή ποιότητα των προϊόντων της , η σταδιακή προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών της και η συνεχή επένδυση σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό , προγράμματα πιστοποίησης ποιότητας  ( ISO & HACCP )  , μαζί με την υιοθέτηση νέων συσκευασιών και νέων γεύσεων .

   Στόχος της είναι η συνεχής παρουσία στα επίπεδα της Κεντρικής Μακεδονίας και η σταδιακή εξάπλωση της με την συνεργασία αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα .

   Παράλληλα όμως προωθείται και η σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών στο εξωτερικό για την παρουσία των προϊόντων   “  ΧΙΟΝΑΤΗ  ”   σε νέες αγορές .

   Έχοντας για οδηγό μας την μέγιστη απόλαυση του καταναλωτή σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στο ταξίδι δροσιάς και να απολαύσετε τις ξεχωριστές γεύσεις που σας προσφέρουμε.

http://www.hionati.gr

 

Το Αγρόκτημα Μακρή είναι μια μικρής έκτασης αγροτική, οικογενειακή επιχείρηση, εγκαταστημένη στην καρδιά του γόνιμου Θεσσαλικού κάμπου. Το Αγρόκτημά βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα ανατολικά των Τρικάλων, στην αγροτική περιοχή του Μεγαλοχωρίου, ενός κλασικού καραγκούνικου χωριού.

Το 2010, στην οικογενειακή έκταση των 10 στρεμμάτων ξεκινήσαμε την προσπάθεια εφαρμογής των αναζητήσεών μας σχετικά με τον επιθυμητό τρόπο καλλιέργειας και διαβίωσης με στόχο την κάλυψη των αναγκών σε καθαρά τρόφιμα, απαλλαγμένα από χημικά πρόσθετα και φυτοπροστατευτικά.

Βασική αρχή μας, σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας, είναι η μη χρήση χημικών λιπασμάτων, ορμονών, φυτοπροστατευτικών, μυκητοκτόνων, ζιζανιοκτόνων και εντομοκτόνων, έτσι ώστε να παράγονται καθαρά και ασφαλή τρόφιμα, να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον αλλά και η υγεία τόσο του καταναλωτή όσο και του καλλιεργητή κατά τη διάρκεια των καλλιεργητικών φροντίδων.

Ο ήπιος αυτός τρόπος καλλιέργειας, που στηρίζεται στις γνώσεις της παραδοσιακής γεωργίας, πολύ πριν εδραιωθεί η έναρξη της χρήσης χημικών, έχει αποδείξει ότι παράγει υγιεινά, νόστιμα τρόφιμα και αποτελεί βασικό παράγοντα της αειφορίας που χαρακτηρίζει τα παραδοσιακά καλλιεργητικά συστήματα.

Τα σπόρια, που χρησιμοποιούνται, ανήκουν σε παραδοσιακές ποικιλίες και δεν είναι υβρίδια.  Δοκιμάζονται, ως προς τη δυνατότητα προσαρμογής τους, στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής μας και ως προς την ανθεκτικότητα τους, ώστε  να παραμείνουν υγιή και παραγωγικά χωρίς τη βοήθεια φυτοπροστατευτικών χημικών. Κάθε χρόνο επιλέγονται σπόροι από τα φυτά που την προηγούμενη καλλιεργητική χρονιά, έδειξαν να προσαρμόζονται καλύτερα στις τοπικές συνθήκες.

Για την επίτευξη του ποιοτικότερου αποτελέσματος, η συλλογή και η διαλογή των προϊόντων γίνεται με το χέρι. Όλα τα στάδια της παραγωγής, από τη φύτευση των σπόρων, τις καλλιεργητικές φροντίδες, τη μεταποίηση μέχρι και την τυποποίηση του τελικού προϊόντος, σέβονται τη γνώση που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές , αλλά και το περιβάλλον, αφού αποφεύγεται η χρήση χημικών και η χρήση βαρέων μηχανημάτων.

Οι βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας για το κάθε φυτό στο ύπαιθρο εξαρτώνται άμεσα από τα δεδομένα κλιματολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες των παραγόμενων προϊόντων να συλλέγονται και να διατίθενται νωπά για μικρό χρονικό διάστημα. Προσπαθώντας λοιπόν να «νικήσουμε» το χρόνο και να μπορείτε να απολαμβάνετε τα προϊόντα μας ανεξαρτήτως εποχής, χρησιμοποιήσαμε τους πιο Παραδοσιακούς τρόπους συντήρησης της παραγωγής, που δεν είναι άλλοι από την  αποξήρανση στον ήλιο και την παρασκευή τουρσιών χωρίς χρήση χρωστικών και χημικών συντηρητικών. Οι γεύσεις των μεταποιημένων προϊόντων θυμίζουν κάτι από το παρελθόν, γιατί εκτός από τις ποικιλίες των σπόρων και τον τρόπο καλλιέργειας κρατήσαμε αναλλοίωτες και τις συνταγές.

Το αγρόκτημά  μας είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο κατόπιν συνεννόησης.

makrisfarm.gr

Το 1973 στο γραφικό νησί της Θάσου, μια ομάδα μελισσοκόμων αποφασίζουν να δώσουν νομική μορφή στην μέχρι τότε παραδοσιακή και φιλική συνεργασία τους, ιδρύοντας τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θάσου. Σκοπός τους, η κοινή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, η επαγγελματική κατοχύρωση και η συστηματική προώθηση των προϊόντων τους. Ο Συνεταιρισμός λειτουργεί και διοικείται αυτόνομα από τους ίδιους τους μελισσοκόμους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ορθές μελισσοκομικές πρακτικές, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών για ασφαλή και υγιεινά προϊόντα, διαθέτοντας σε επώνυμη αλλά και οικολογική συσκευασία, μέλι, μέλι κηρήθρας, κερί, πρόπολη και βασιλικό πολτό, με αντιπροσωπευτικότερο, το καταξιωμένο και γνωστό μέλι «ΘΑΣΟΣ».

Κοινωνικός συνεταιρισμός γυναικών Κατερίνης.

Ομάδα μελισσοκόμων

τηλ. 6977411841 Στέλιος, 6974155554 Νικόλας, 6932239918 Νίκος.

email. sythemelo@gmail.com

Συν-Αλλοις ΣΥΝ.Π.Ε.
Συνεταιρισμός για την αλληλέγγυα οικονομία
Νηλέως 35 - Θησείο
T.K. 11851 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3456681
E-mail: info@synallois.org
Site: http://synallois.org/

Ο συνεταιρισμός «βοσκός» ιδρύθηκε το 2007 από μία ομάδα νέων ανθρώπων με κύρια ασχολία μας την κτηνοτροφία. Εδρεύει στο Λιβάδι Ολύμπου σ’ έναν ευλογημένο τόπο με τεράστια πλεονεκτήματα λόγω της γεωγραφικής του θέσης, του υψόμετρου και της γονιμότητας του εδάφους. Το χωριό αυτό στα 1200 μ. υψόμετρο, φιλοξενεί 60.000 γιδοπρόβατα.
τηλ:2493041341
http://www.voskos.gr/

Ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντώνιου ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1999 και είναι ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η απασχόληση των αγροτισσών γυναικών, η ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος τους, η ανάπτυξη του τόπου, η διατήρηση και η διάδοση της παράδοσης μέσα από την παραγωγή και τη διάθεση μιας σειράς υγιεινών, ποιοτικών χειροποίητων προϊόντων φτιαγμένων με μεράκι.

Ο συνεταιρισμός παράγει χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας με συνταγές που αντανακλούν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.

Στα πλαίσια του Ο.Π.Α.Α.Χ. ο συνεταιρισμός εκσυγχρόνισε τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου του, πιστοποίησε την παραγωγική διαδικασία με ΗACCP και ίδρυσε το καφεγλυκοπωλείο στην είσοδο του χωριού σε έκταση πέντε στρεμμάτων, που του παραχώρησε ο Δήμος Βασιλικών.
Το καφεγλυκοπωλείο, μόλις 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην είσοδο του χωριού Άγιος Αντώνιος.
ΤΗΛ. 2396041817
http://www.aianton.gr/

Αντώνιος Τενεντές
τηλ. 2721021937

Ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στύψης βρίσκεται στο κέντρο της Λέσβου, στο ορεινό χωριό Στύψη. Ιδρύθηκε το 1925 και από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εώς σήμερα προσφέρει, με μεγάλη επιτυχία, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, αξιοπιστίας και σεβασμού προς τους πελάτες του.
Στύψη, TK-81109, Λέσβος, GREECE
Τηλ: 22530-91206
Φαξ: 22530-91144
E-MAIL: esstipsi@otenet.gr

Αλιστράτη Σερρών
ktimachroni@yahoo.gr

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών "ΒΑΛΜΑΔΑ" παρασκευάζει πλήθος παραδοσιακών προϊόντων με αγνά υλικά και αναλαμβάνει να υποστηρίξει κάθε σημαντική εκδήλωσή σας όπως: κέτερινγκ, γάμους, βαφτίσεις, μνημόσυνα κλπ, υπεύθυνα, σε πολύ φιλικές τιμές και με πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς παροχών.
ΤΗΛ. 2310718696 / 6989766562

Η ιστορία του Συνεταιρισμού ξεκινά από το 1929 όταν ιδρύθηκε ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μανταμαδου η Αθηνά. Ήταν τότε τα δύσκολα χρόνια που καταπιεσμένοι από τους εργοστασιάρχες ελαιοτριβείς οικονομικά και ηθικά αγρότες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να χτίσουν και να εξοπλίσουν το ελαιοτριβείο. Έτσι ιδρύθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός στο Μανταμάδο που σκοπό είχε την έκθλιψη του ελαιοκάρπου και την εμπορική διακίνηση του πολύτιμου ελαιολάδου.
Το 1959 ήταν η ώρα των κτηνοτρόφων του χωριού να οργανωθούν και αυτοί για να απαλλαγούν από τους ιδιώτες τυροκόμους τυροκομώντας το γάλα τους και πουλώντας τα προϊόντα τους. Έτσι ιδρύεται ο Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Μανταμαδου στην αρχή σε ένα μικρό Τυροκομείο μέσα στο χωριό και αργότερα στο υπάρχον κτίριο απέναντι από το Μοναστήρι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Τα χρόνια πέρασαν και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι συνεταιρισμοί του χωριού ήταν παρά πολλές, έτσι στις αρχές της δεκαετίας του 80 οι δυο συνεταιρισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και ιδρύσαν τον σημερινό Αγροτικό Συνεταιρισμό Μανταμαδου.
Σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμαδου έχει στην κατοχή του το Εργοστάσιο έκθλιψης ελαιοκάρπου, το εργοστάσιο επεξεργασίας Γάλακτος, και την αποθήκη εμπορίας Ζωοτροφών.
Παράλληλα ο συνεταιρισμός εξυπηρετεί κοινωνικοοικονομικά τα μέλη του και είναι το αποκούμπι τους για κάθε δύσκολη στιγμή. Αξιοποιεί με το καλύτερο τρόπο τον ιδρώτα του αγρότη και είναι μπροστάρης σε όλα τα αγροτικά ζητήματα.
Τα εργοστάσια έχουν εκσυγχρονιστεί με κοινοτικά προγράμματα και είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Το Τυροκομείο είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2000 και εφαρμόζει σύστημα HACCP. Το Ελαιουργείο έχει την πιο σύγχρονη τεχνολογία της ALFA LAVAL και είναι πιστοποιημένο για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου από την ΔΗΩ.
Ο Συνεταιρισμός διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από το ανώτατο όργανο που είναι η Γενική Συνέλευση των μελών που αποτελείται από 245 μέλη.

Χανιά, Κρήτη
ΤΗΛ. 2821086731

Μια 3ης γενιάς οικογενειακή βιολογική επιχείρηση, με παραγωγή ανώτερης ποιότητας και εκλεκτά προϊόντα υψηλών τροφικών προδιαγραφών. Παραδοσιακή καλλιέργεια στη Χαλκιδική με ελαιόδεντρα μεγαλύτερα των 600 ετών.
Για εμάς, η οικολογία δεν είναι μόνο θεωρία. Προσπαθούμε να την κάνουμε φιλοσοφία και τρόπο ζωής. Και να την μοιραστούμε έμπρακτα με όλους όσους συμμερίζονται την άποψη ότι η φύση μας έχει προικίσει με τη σημαντικότερη τροφή, το σημαντικότερο φάρμακο, την πιο πολύτιμη κληρονομιά: την ελιά.
Είμαστε παραγωγοί και διαθέτουμε οι ίδιοι, χωρίς ενδιάμεσους, τα προϊόντα μας. Με σεβασμό στη φύση, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, και με αισθητική εμφάνιση. Θέλουμε να ξέρετε ποιοι είμαστε και να απευθύνεστε απευθείας σ' εμάς για οποιαδήποτε πληροφορία. Και με χαρά κάποια μέρα ίσως γνωριστούμε και από κοντά...
Πολύγυρος Χαλκιδικής
ΤΗΛ. 2371022988
e-mail: info@ladopetra.gr